
האופק חוזר! אירוע ההרצאות הגדול של "האם ראית את האופק לאחרונה?" חוזר עם 7 מרצים חדשים שיציגו רעיונות ופרסקטיבות רעננות ומעוררות תקווה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

האם חשבת פעם כיצד סכסוכים אחרים בעולם נפתרו?
האם שמעת על כך שיש הורמונים שמשפיעים על הסכסוך והוא משפיע עליהם?
האם חשבת שאשה ישראלית הקימה את ההייטק הפלסטיני?
האם ראית איך אפליקציה אחת יכולה לשנות מציאות?
האם הכרת את המניעים האמיתיים לסכסוך שלנו?
האם ראית את האופק לאחרונה? בואו לשאוב השראה ולהטען בתקווה, בואו לשמוע את המרצים המרתקים שלנו מספרים כל מה שלא ידעתם על הסכסוך – ואיך יכול להיות פה אחרת.
המרצים שלנו באירועים הבאים:

מאירלנד באהבה

איתי אנגל
עיתונאי 'עובדה' ומרצה על סכסוכים בעולם
באירלנד מתקיים קונפליקט עתיק בין קתולים לפרוטסנטים. U2 שרו על זה, כמה מהסרטים הכי טובים בהוליווד עסקו בזה. זהו סכסוך הקשור לדת, להיסטוריה,למתנחלים ולשאלה – "למי שייכת האדמה הזו". מזכיר משהו אצלנו? אולי, אבל שלא כמו אצלנו, בשנה שעברה חגגו שם 20 שנה להסכם שלום.
קרא עוד
show less

יש הגיון בשגעון

פרופ' דן אריאלי
כלכלן התנהגותי
בצפון אנחנו רגילים לחשוב שאידיאולוגיות או ויכוח על קרקעות הוא מה שמנהל את הקונפליקט בין הישראלים לפלסטינים, אבל מה אם אנחנו טועים לחלוטין? פרופ' דן אריאלי, כוכב הרוק של הכלכלה ההתנהגותית ואחד המרצים הפופולריים ביותר בעולם, בהרצאה על המניעים הלא רציונאליים שמנהלים את הסוגיה המדינית.

לכו לעזה

פרנצ’סקה בורי
עיתונאית איטלקייה שזכתה בפרסום עולמי על דיווחיה מהמזרח התיכון. נשאה את הנאום המרכזי בטקס פרס נובל
מה עושים ראשי החמאס בעזה שכשהחשמל חוזר לרגע? ״מתנפלים על השקעים כדי להטעין את הטלפונים שלהם. ברור״ מספרת פרנצ’סקה בורי האיטלקיה, שקיימה לאחרונה עבור ידיעות אחרונות את הראיון הראשון אי פעם שהוענק לכלי תקשורת ישראלי עם ראש החמאס בעזה יחיא סינוואר.
קרא עוד
show less

אופטימיות כתכנית עבודה

פרופ' יורם יובל
פסיכיאטר וחוקר מוח
מה היה קורה אם היינו מושיבים את הישראלים והפלסטינים על ספת הפסיכיאטר לטיפול זוגי? בהרצאתו המפתיעה והמרתקת יספר לנו הפסיכיאטר הפופולארי פרופ' יורם יובל, האם ישנם פתרונות פסיכולוגיים לבעיות פוליטיות וכיצד אופטימיות המתבססת רק על עצמה, יכולה ליצור תנאים ממשיים שמובילים לפיוס.

מי שואל אתכם?

ד"ר אוריאל אבולוף
חוקר לאומיות, מהפכות וסכסוכים במזרח התיכון מאוניברסיטאות ת"א ופרינסטון
האם הפיוס יגיע מלמעלה, מהמנהיגים או רק מלמטה, כלומר מהעם? המרצה הבינלאומי ד"ר אוריאל אבולוף, שסדרת ההרצאות שלו הפכה ב 2018 לקורס המקוון הפופולרי ביותר בעולם, יספר לאיזו משתי האפשרויות יש את הסיכוי הטוב ביותר.
קרא עוד
show less

מיהו דויד ומיהו גוליית?

פרופ' נורית שנבל
חוקרת תהליכי פיוס בין יחידים וקבוצות
מקובל לומר שהיופי הוא בעיני המתבונן: מה שיפה בעיני עשוי להיות מכוער בעיניכם. מחקרים בפסיכולוגיה מראים שגם שהרשע הוא בעיני המתבונן: מה שנראה לאדם אחד כמוסרי, עלול להיתפס בעיני אחר כעוול. התופעה בולטת במיוחד בקונפליקטים, בהם כל צד רגיש הרבה יותר לפגיעות שהוא סופג, והרבה פחות לפגיעות שהוא גורם.
קרא עוד
show less

אז יש או אין פרטנר?

ד"ר חליל שקאקי
ראש המרכז הפלסטיני לחקר סקרים ומדיניות
הכירו את מינה צמח (אוקיי, קמיל פוקס) הפלסטיני: כעורך הסקרים הבכיר ברשות הפלסטינית יש לד"ר שקאקי פרספקטיבה רחבה על החברה הפלסטינית והוא מכיר אותה היטב על כל החלקיה, צעירים וזקנים, עירוניים וכפריים, רועי צאן ובוגרי האוניברסיטה ויודע הרבה על שאיפותיהם, סודותיהם פחדיהם וחלומותיהם, בגדה וגם בעזה.
קרא עוד
show less

סטארט אפ ניישנ'ס

זיקה אב צוק
סמנכ"לית פיתוח עסקי, סיסקו
האם אפשר להפיל גבולות באמצעות הטכנולוגיה? לחבר בין רמאללה לתל אביב, לעמק הסיליקון ולעולם כולו? אב צוק, מחלוצות העבודה עם תעשיית ההייטק הפלסטינית, שגדלה בעשור האחרון בצעדי ענק ומספקת אופק לאלפי צעירים – טוענת שכן.
קרא עוד
show less

הַל שֻפְתוּ אלְאֻפְק מֻאַחַרַן?

גילעד סוויט
המייסד והמנהל המקצועי של ״מדרסה״: מיזם חברתי-קהילתי-טכנולוגי ללימוד ערבית מדוברת
אם לא הצלחתם להבין את הכותרת אתם לא לבד: למעשה אתם חלק מהרוב העצום של הישראלים (כ97%!) שלא מדברים אפילו ערבית בסיסית. חלקנו גם מפחדים מהשפה והאמת שקשה להאשים אותנו. שנים של איבה, מלחמה וניתוק בין העמים, גובים את מחירם. אבל בשביל להתקרב, צריך ללמוד לתקשר
קרא עוד
ואגב, משמעות הכותרת היא: ״האם ראיתם את האופק לאחרונה?״
show less

30 דולר לאזרח

הודא אבו ערקוב
מנהלת ALLMEP ארגון גג של ארגוני שלום במזה"ת
רוב הסכסוכים הלאומיים דומים במהותם זה לזה. הסכסוך הישראלי-פלסטיני למשל, דומה מאוד לסכסוך בצפון אירלנד. גם שם עורבו באופן קטלני הבדלי לאום, דת ומאבק לעצמאות. גם שם פעלו צבא כובש וארגוני טרור רצחניים. אך שלא כמו כאן, בשנה שעברה חגגו שם 20 שנה להסכם פיוס אבו ערקוב, תספר לנו על אחד הדברים המשמעותיים שעשו את ההבדל בין אירלנד לישראל (רמז: ההבדל בין 3 דולרים ל30) ועל החזון השאפתני והמרתק של ארגון ALLMEP לקידומו.