"איך החיים שלך השתנו אחרי ה-7 באוקטובר? מה הכי מפחיד אותך בחזרה ללימודים? מה אסור עכשיו להגיד בכיתה?"
חמישה זוגות של סטודנטים וסטודנטיות, מהחברה הערבית ומהחברה היהודית, נפגשו כדי לענות על כל השאלות בשיחה פתוחה וכנה:
הזירה העיקרית שבה אזרחי ישראל היהודים והערבים נפגשים היא האקדמיה. לאחר פרוץ המלחמה, החזרה ללימודים הושהתה ובזמן הזה, אחרי חודשים של התכנסות פנימית והעדר מפגש ישיר בין החברה היהודית לחברה הערבית, לכל אחת מהקבוצות התגבשו פחדים, נרטיבים, ועמדות.
כשסטודנטיות וסטודנטים יהודים וערבים חזרו ללימודים, זה קרה במציאות אחרת לגמרי. לא רק שונה מהמציאות שקדמה לה, אלא גם שונה עבור כל אחת מהחברות. בקרב הסטודנטים והסטודנטיות מהחברה היהודית היו מי שרק חזרו ממילואים ברצועת עזה או איבדו קרובים בטבח ה-7 באוקטובר, בעוד שבקרב חבריהם וחברותיהם מהחברה הערבית היו מי שחוו גזענות ורדיפה אישית, לחלקם יש משפחה ברצועה.
לכן, הפגשנו חמישה זוגות של סטודנטים וסטודנטיות, ערבים ויהודים, לשיחה פתוחה וכנה על המציאות החדשה, הפחדים והאתגרים. מי שבחרו להשתתף בפרויקט הזה הראו אומץ ומנהיגות, יכולת לנהל דיאלוג באופן שהפך להיות נדיר מדי, ולימדו את כולנו שיעור חשוב על הקשבה, אמפתיה, ושותפות גורל.
הפרויקט הושק בבית הנשיא, במעמד הנשיא הרצוג ובשיתוף עם סטודנטים וסטודנטיות מכל המגזרים שמשתתפים בתכנית המנהיגות שגרירי רוטשילד.
בהשתתפות: רוני רביב, וטן מאדי, יצחק בשיר סלאם אלזיאדנה, אביתר כהן, חמזה סמארה, ליים בת אל, קרן קולניק, אלין נסרה, בר פקולה, עבד אל חמיד אבו לבן.